“Download” cara mudah dengan Internet Download Manager

Posted on 22/09/2010. Filed under: ICT Dalam Pendidikan, Kongsi-kongsi, Tutorial | Tags: , , , , , |

Kelebihan Internet Download Manager (IDM) memberikan anda kepantasan mendownload sehingga lima kali ganda. Jika proses download korang kerap terganggu akibat masalah internet, laptop abis bateri ataupun masalah gangguan elektrik, tak perlu bimbang lagi kerana kebanyakannya mampu disambung semula oleh oleh IDM. Bentuk antaramukanya juga mudah dan senang digunakan.

Selain itu satu ciri pintar yang ditawarkan oleh IDM ialah korang boleh mendownload video-video streaming yang berformat .flv seperti di Youtube hanya dengan satu/dua klik.

Lihat di bawah:

 

Lebih menarik lagi, fungsi IDM bukan hanya terhad untuk download kandungan video sahaja tetapi juga sebarang kandungan lain. Beberapa file juga boleh didownload secara serentak!

Sekiranya IDM tidak mendownload secara automatik sesetengah sambungan fail (file extension) sila ke Downloads>Option (Rujuk bawah)

 

 

 

 

Sekian tutorial buat kali ini. Dapatkan IDM V 5.19 (Lengkap) pada link di bawah. Sebarang masalah jangan segan-segan tanya..

 

 

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

8 Responses to ““Download” cara mudah dengan Internet Download Manager”

RSS Feed for Weblog Prasekolah Budiman SK Tekek, Pulau Tioman Comments RSS Feed

Aku dah ada tapi tak boleh guna dia cakap kena register dulu kenapa?

Uninstall yang asal, guna yang ni. Instal dan apply crack.

Bagaimana nak download movie-movie orang puteh dari internet?

Saudara boleh download direct dari internet melalui web atau forum2 yang berkongsi link2 movie untuk download seperti hd-united,tehparadox, afterpre dan sebagainya. Saudara juga boleh download secara P2P (Peer to Peer)dari laman2 torrent di internet dengan software torrent client seperti bitcomet, utorrent, vuze dan mcm2 lagi.

salam sy dah try install progrm ni..then dia mintak no lesen coz sy punyer ni dah expired..so how?

1. Cuba uninstall dulu program IDM saudara yang asal.
2. Lepas itu delete juga directory C:\Program Files\Internet Download Manager.
3. Restart
4. Install IDM (dari sumber di atas)
5. Lepas install (belum crack lagi) jgn terus run program. Exit dulu program sepenuhnya. Pastikan tidak ada icon IDM pada tray.
6. Restart
7. Pastikan tidak ada icon IDM pada tray. Kalau ada exit dulu.
8. Crack seperti arahan di dalam file ReadMe yang terdapat dalam folder “Cracked”

kenape erk idm sy tidak boleh download secara automatik bila buka saja video lam internet n cm mna cara nya nak menyelesaikan msalah nie??

Greetings from Ohio! I’m bored to tears at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I love the information you present here and can’t wait to take a look when I get home.
I’m surprised at how fast your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .
. Anyways, good blog!


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: