Ada apa dengan Stimbot?

Posted on 18/02/2010. Filed under: Cerita Di Sini |

2-3 minggu kebelakangan ni slow sikit buat entry sebab screen laptop rosak, petang tadi baru je ambil lepas dekat seminggu hantar repair. He he. .. jadi alhamdulillah.. dengan eloknya laptop aku maka sekarang hidup aku dah kembali normal.

Masih belum terlambat untuk aku cerita tentang malam stimbot kitorang di sini.  Aku pun baru first time merasa stimbot ni di sini, kalau korang nak rasa pengalaman makan sambil memasak sendiri bahan-bahan yang korang nak makan eloklah dicuba juga stimbot ni.

Stimbot ni berasal dari Mongolia, periuk air rebusan yang sedang menggelegak diletakkan di tengah-tengah meja dan biasanya hidangan stimbot terdiri dari daging, cendawan, sayur-sayur berdaun, telur dan aneka makanan laut. Budaya “berstimbot” bersama keluarga dan rakan-rakan dikatakan dapat mengeratkan hubungan kerana selain dari berkongsi periuk tunggal, orang-orang yang makan bersama akan bersembang semasa makan bersama-sama.

Hidangan stimbot di Sri Nelayan, Berjaya Resort.

Sabar menunggu ramuan untuk direbut

Cikgu Tajudin dan Cikgu Azhar mencuba stimbot yang masih panas

Cedok slow-slow...

Puas hati nampaknya...

Sate daging menjadi pilihan Ustaz Din

Dari kiri; Musliqkhin, Haikal dan Mustaqkhim

Daria, Tajuddin dan Kaisara

Komuniti SteamBoat Night Fever (tiada dalam gambar: Ustaz Baqir dan Ustaz Rahim)

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

One Response to “Ada apa dengan Stimbot?”

RSS Feed for Weblog Prasekolah Budiman SK Tekek, Pulau Tioman Comments RSS Feed

Terliur aku tengok


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: