Kebun Sayur Baqir :)

Posted on 11/07/2009. Filed under: Cerita Di Sini | Tags: , , |

Salam untuk semua..

Untuk entry kali ni aku nak cerita tentang salah satu aktiviti masa lapang guru-guru pulau. Kadang-kadang orang menggambarkan kehidupan di pulau ini sangat membosankan. Mungkin ya .. jika tak buat apa2 yang menggembirakan. Usahkan pulau, letaklah di mana-mana pun kalau kehidupan hanya dibelenggu aktiviti yang terhad hasilnya masih tetap sama.. BOSAN.

Dari apa yang aku perhatikan, kebanyakan guru dan staff di sini ada aktiviti-aktiviti favourite yang mereka akan buat dan mungkin itu salah satu faktor aku tengok mereka sentiasa ceria dan kekal muda selalu..🙂 Contohnya Cikgu Azhar dan Ustaz Zack dengan snorkling di taman laut dan Kelab Pencinta Alam diorang, Zam dengan aktiviti nelayannya.. he he.. maksud aku memancing dan mencandat sotong, Cikgu Tajuddin dengan asramanya, Ustaz Rahim dengan kelas mengajinya, Cikgu Nezeri dan Cikgu Adi dengan PS2 nya, Baqir dengan kebun sayurnya dan ada pulak projek Zam baru mula depan rumah aku… tanam jagung.

Tu tak kira lagi aktiviti-aktiviti bersama macam badminton, bola sepak, berkelah di Tanjung Syed, round island dan …

Entry kali ni tentang Ustaz Baqir yang suka berkebun…🙂

Inilah kebun Ustaz Baqir

Inilah kebun Ustaz Baqir

Kangkung yang semakin subur sejak banjir

Kangkung yang semakin subur sejak banjir

Lady's finger kegemaran Cikgu Nezeri

Tunjuk sape tu?

Tunjuk sape tu?

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

16 Responses to “Kebun Sayur Baqir :)”

RSS Feed for Weblog Prasekolah Budiman SK Tekek, Pulau Tioman Comments RSS Feed

Life in island sound so interesting

Lepas baca ni, aku rasa macam seronok pulak mengajar di Tioman. Dapat setahun pun cukup.

Baguslah kalau berminat,:)

wow….damn good!!!

good activity..better than nothing. Baguslah aktiviti nelayan yg dilakukan zam tu, boleh jgak menambah pendapatan..

lol:)

ai….seronok tu..maklumlah orang muda..
cari pengalaman di rantau orang lebih baik dari tempat sendiri
selamat maju jaya..

seronoknya ader aktiviti ms lapang..inilah beza luar bndar n bandar…smg bertambah hasilnya..=)

wah,hebat bro.rasa mcm nak mengajar balik kt sana

ha ha.. mohonlah balik tukar ke sini. Pulau Tioman mmg mengalu-alukan sangat kedatangan kau.. he he..

wah banyak betul aktiviti.bagus a daripada buat kerja x berfaedah

sukanya tengok kebun sayur tu………fresh lagi tu….lepas tu makan dgn ikan dan sotong yg fresh sbb tangkap sendiri…….bestnya…..rasa nak tumpang duduk sebulan…bole?

Boleh.. boleh.. jemputlah datang.🙂

Aku yang terperasan, atau memang bendi Tioman besar dari bendi biasa?

Sama jelah Adnan, bendi dalam gambar tu mungkin bendi yang dah tua.🙂

bagus ler cikgu cikgu kita pun minat berkebun…


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: