Sebuah kisah dari barat..

Posted on 07/03/2008. Filed under: Slot Kelakar |


Ada seorang guru yang tidak percaya wujudnya tuhan dan dia pun berfikir bagaimana nak “brain wash” kanak-kanak di kelasnya supaya tak
percaya wujudnya tuhan. Dia pun mendapat satu akal…

 

Guru : Anak-anak, nampak tak pen ni?
Anak-anak : Nampak cikgu.
Guru : Pen ada kan ?
Anak-anak : Ada cikgu.

Kemudian guru tadi memasukkan pen itu dalam poket dia, kemudian
bertanya lagi..

Guru : Anak-anak,nampak tak pen?
Anak-anak : Tak nampak cikgu.
Guru : Pen ada tak?
Anak-anak : Tak ada cikgu.

Guru : Anak-anak nampak tuhan tak?
Anak-anak : Tak nampak cikgu.
Guru : Tuhan ada tak?
Anak-anak : Tak ada cikgu.


Guru tadi sangat gembira sebab tujuan dia nak “brain wash” otak budak-budak tu berjaya. Tetapi dalam banyak – banyak budak tu ada seorang budak yang pintar, dan dia minta pun mengangkat tangan…

Budak A : Cikgu boleh saya cakap sesuatu.
Guru : Boleh, mari ke depan.
Budak A : Kawan-kawan nampak cikgu tak ?
Kawan-kawan : Nampak.
Budak A : Cikgu ada ! kan?
Kawan-kawan : Ada.

Budak A : Kawan-kawan nampak otak cikgu tak?
Kawan-kawan : Tak nampak.
Budak A : Cikgu ada otak tak?
Kawan-kawan : Tak ada.

Pengajaran dari cerita ini, bila tak nampak, tak semestinya tak ada! Dan yang penting budak-budak zaman sekarang IQ terlalu tinggi. Jaga!

 

*sekadar gurauan, tidak berniat untuk melukakan hati sesiapa…. dan tidak berkaitan pada yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia. Laughing

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

2 Responses to “Sebuah kisah dari barat..”

RSS Feed for Weblog Prasekolah Budiman SK Tekek, Pulau Tioman Comments RSS Feed

salam…nak tahu kenapa blog saya jadi mcm ni…lau blh tlg hp leh bagi petunjuk ye..TQ

Wsalam, Insyaallah boleh dibantu.. tapi mana blognya?


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: